Автор: Никола Лалов, mediapool.bgПравителството изтегли от парламента предложението всяка нова военна

...
Автор: Никола Лалов, mediapool.bgПравителството изтегли от парламента предложението всяка нова военна
Коментари Харесай

Кабинетът изтегли предложението парламентът да одобрява всяка военна помощ за Украйна

Автор: Никола Лалов, mediapool.bg

Правителството изтегли от Народното събрание предлагането всяка нова военна помощ за Украйна да бъде изпращана с решение на Народното събрание. То е заложено в в допълнение съглашение сред Украйна и България, което бе импортирано от служебното държавно управление на Гълъб Донев и трябваше да бъде утвърдено от депутатите.

Президентът Румен Радев и назначените от него служебни държавни управления отхвърлиха да изпълнят решението на Народното събрание от края на предходната година, което предвиждаше още траншове в помощ на Украйна без нови наказания от страна на депутатите.

Правителството изтегля от Народното събрание и импортираната от служебния кабинет Програма за вложения в защитата до 2032 година

Тагарев изясни, че желае да проучва процесите, само че категорично сподели, че няма да стопира огромните планове от модернизацията на армията, в случай че са подготвени.

От пресслужбата на държавното управление стимулират решението с обстоятелството, че документите не са обсъждани от Народното събрание, а поради избирането на новия кабинет е належащо известно време за задълбочено запознаване на новото политическо управление в министерството на защита със наличието им, като е допустимо въз основата на разбор те да бъдат изменени.

Пред закупуването на ново съвременно въоръжение обаче се оформя и ново предизвикателство – решението на финансовия министър Асен Василев да ореже финансовите разноски, с цел да реализира бюджетен недостиг от 3%.

В сряда Министерският съвет реши още премиерът Николай Денков да води делегацията на България за Срещата на върха на НАТО във Вилнюс на 11 и 12 юли.

В делегацията ще бъдат министърът на защитата Тодор Тагарев, зам.-министърът на външните работи Тихомир Стойчев и началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов.

Досега практиката бе президентът Румен Радев да показва страната на тези срещи.

Радев обаче се съобщи като един от дребното европейски водачи, които показва проруски позиции, и е против оказването на военна помощ на Украйна, написа " Медияпул ".

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР